понеділок, 18 березня 2013 р.

Макіяж. Продовження.

Перша частина статті тут.
Тепер я розкажу Вам про основні принципи нанесення макіяжу для фотосесії.

Першим принципом є матовість.

Якщо в щоденному макіяжі Ви часто використовуєте перламутрові тіні, пудри та рум’яна з світловідбиваючими часточками, блискітки, то для фотомакіяжу від усього цього варто відмовитися і використовувати лише матові текстури косметичних засобів. Адже бліки від усіх цих блискіток сильно псуватимуть кінцевий результат.

Два. Приховуємо недоліки.

Щоб приховати недоліки шкіри, потрібно накласти щільний шар тону. Однак перед цим варто скористатися консиллерами (маскувальними олівцями, що допоможуть вирівняти колір обличчя). Ці коректори бувають різних кольорів - бежевого, зеленого та навіть бузкового. Щоб не переплутати варто запам’ятати декілька осоновних моментів:
- Капіляри, почервоніння, прищики, і взагалі «зайвий» червоний колір нейтралізуємо зеленим консиллером. Його варто нанести і злегка розтушувати в проблемних зонах.
- Бузковий коректор нейтралізує жовті кольори: жовті пігментні плями або жовтизну на обличчі.
- Бежевий коректор знадобиться для області навколо очей, додайте ще трохи легкої крем-пудри, щоб тіні добре лягали і не скочувалися.
Якщо ж у Вас нема консиллерів - не біда. Можна скористатися тональним кремом світліших тонів, ніж Ваш природній колір обличчя.Такий тон допоможе прибрати небажані тіні, синці під очима й червонуваті місця у крил носа. Потім варто акуратно замаскувати щільним шаром тонального крему. Не забудьте також про вуха, шию і лінію росту волосся. Для області очей важливо вибрати засіб легкої текстури, оскільки занадто щільний коректор може зморшки під очима. Дуже акуратно пудруйте області навколо очей, оскільки там надлишок пудри створить «ефект мішків» чи підкреслить зморшки.

Три. Коректуємо ніс макіяжем.

Щоб зробити ніс візульно мініатюрнішим, нанесіть більш темний тон на бічні частини і крила носа, а посередині - світлу лінію. Довгий ніс можна візуально зменшити пудрою темнішою, ніж основний тон. Проведіть пудрою темного кольору по перегородці носа між ніздрями до самого його кінчика.

Насиченість є  четвертім принципом.

Якщо зйомка планується в студіїї з використанням фотоспалахів, то макіяж варто робити дуже насиченим, адже студійне світло зменшує насиченість кольорів. Тому звичний денний макіяж на фотографіях вигладатиме блідим і майже не помітним.
Якщо ж зйомка запланована на природі, то можна не додавати насиченості макіяжу. Але варто нанести напівпрозорий шар матового тонального крему. Також варто обличчя припудрити матовою пудрою, щоб уникнути жирного блиску шкіри. Обов’язково варто простежити чи немає різниці в кольорі тону шкіри обличчя та шиї, адже на фотографіях це одразу помічається.

П’ятим принципом є правильний макіяж очей.

Тут є невелика хитрість. Якщо зроблений правильний макіяж очей, то це може будь-які очі зробити візуально ширшими майже в півтора рази. Нам знадобитися всього лише чарівний білий олівець. Промальовуючи ним лінію між віями і очним яблуком у зовнішнього куточка ока і малюємо невелику білу стрілку в напрямку до скроні.

Брови також краще підфарбувати, але не олівцем, а тінями, потім гарненько їх розчесати й закріпити крапелькою мусу для волосся, але ні в якому разі не гелю або лаку, щоб брови на фото не блистіли. Також заздалегідь варто потурбуватись про корекцію брів, адже в більшості від них буде залежати вираз Вашого обличчя на фотознімках.
Щодо кольору тіней, то сміливо беріться за яскраві кольори. Головне, про що варто не забувати, ніяких стразів, перламутру та блискіток. Найкраще скористатися матовими тінями.У пошані: фіолетові, сині, золоті, оливкові тіні та молочно-шоколадна гама; підводка й туш для вій. Зверніть увагу: для  «глибини» погляду можна на верхню повіку покласти три тони, що гармоніюють між собою, обов’язково зробивши м’який перехід. Туш варто нанести у кілька шарів, для ефекту накладних вій.
При використанні олівця або темних тіней (чорні, коричневі) лінії повинні бути ретельно та плавно розтушованими, інакше макіяж здаватиметься грубим.

Шість. Нанесення рум’ян.

Не варто забувати про рум’яна, адже їх відсутність зробить макіяж не повним, а обличчя, виглядатиме плоским. Вони додають обличчю свіжості та підкреслюють красу природніх ліній. Рум’яна наносять не тільки на вилиці, з їх допомогою коректують овал обличчя. Якщо форма обличчя не ідеально-овальна, то рум’яна наносяться на куточки лоба і нижньої щелепи, трохи на нижню губу, випуклини підборіддя. Якщо рум’яна нанести по боках, то це допоможе звузити широкий ніс. Для такої корекції бажано використовувати матові рум’яна, і коричневих, а не рожевих відтінків.

А тепер про губки.

Використання олівця для губ є просто необхідним, адже саме він придає форму губам і робить їх виразними на фотографіях.
Помаду варто вибирати відповідно до свого типу шкіри, віку та ситуації. Слід уникати темних тонів, які додадуть віку навіть дівчинці-підлітку.
Якщо шкіра світла, тон губної помади має бути трохи темнішим за натуральний колір губ. При темній шкірі доречно використовувати губну помаду, яка є світлішою за відтінок шкіри.

Обов’язково зробіть декілька пробних фотографій, «протестувавши» свій макіяж. При потребі - внесіть деякі зміни.

І найголовніше!!!!
Щоб знімки вийшли дійсно вдалими, не забувайте невимушено посміхатися в об’єктив, уникати неприродних поз і лялькового виразу обличчя!
Хороших Вам фотографій!!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...