понеділок, 4 лютого 2013 р.

Як підготуватися до сімейної фотосесії


Сьогодні хочу Вам написати про підготовку до сімейної фотосесії та деталі на які варто звертати увагу.
Якщо Ви завжди вважали, що результат фотосесії залежить лише від фотографа, то я поспішу Вас засмутити. Як це не дивно, але Ви також приймаєте участь у процесі зйомки. Хороший результат в фотографії, як і в кіно, залежить від багатьох учасників процесу.
Якщо з вибором фотографа Ви вже визначились, то щоб отримати «фотосесію під ключ» варто потурбуватись про стиліста, який підбере Вам образ, що підходить саме Вам і відповідний одяг, візажиста, який підкреслить всі Ваші найкращі риси і допоможе приховати недоліки, декоратора, який підбере і створить належний реквізит для зйомки саме під Ваш образ, флориста для прекрасного квіткового декору…. Ясна річ, ці всі люди не працюватимуть задарма. А Вам все ж хочеться трохи зекономити. Що ж робити? Для початку треба визначити межі бюджету, оплатити тих, кого хочемо і можемо, а в ролі всіх інших виступити самостійно…
Якщо Вам цікаво, навіщо тоді фотограф? Скажу по секрету – щоб фотографувати:) і допомагати Вам порадами, які Ви зараз перечитуєте.

Стиль і колір
Спочатку варто визначитись зі стилем зйомки, а потім з кольором.


Стиль визначається з огляду на Ваш улюблений одяг. Класика/спортивний/джинс/ретро/кантрі…. доповнювати можна довго) Варто вибрати щось одне. Якщо у Вас в сім"ї в кожного свій стиль, то можна зробити кілька варіантів і знятися в усіх, але тут головне  - НЕ Змішувати!
Кілька прикладів




Трохи теорії про колір, яка допоможе Вам у повсякденному житті:)

Як Ви вже мабуть помітили, в природі існують поєднання кольорів, на які нам приємно дивитися і навпаки. Щоб навчитися розуміти природу кольору, поглянемо на круг кольорів, який запропонував Йохансен Іттен.


В основі кругу лежать три кольори, які не можна отримати змішуючи інші – червоний, жовтий, синій. Потім йдуть кольори другого порядку – фіолетовий (червоний+синій), оранжевий (жовтий+червоний) і зелений (синій+жовтий). Всі інші кольори можна отримати, змішавши основні.

Щоб отримати гармонічне поєднання можна взяти:

      *Контрасні кольори(вони знаходяться на протилежних сторонах кругу). Це поєднання виглядатиме органічним і живим(напр. червоний-зелений, синій-жовтий).


*Аналогові кольори (три сусідніх кольори). Композиції з їх використанням будуть м"які  та комфортні для перегляду. Таке поєднання найчастіше використовується в природі, тому це виглядає приємно і гармонійно.

   
      * Кольорове поєднання. В інших випадках можна використати кольори, що знаходяться на вершинах прямокутників та трикутників. Найкраще буде використати один колір в якості основного, а інші будуть в якості додаткових. Це об"єднає картинку і створить акценти.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...